Перейти до основного вмісту
Академічна доброчесність

Відповідно до розпорядження по факультету математики та інформатики у кафедральних групах проведені бесіди зі студентами щодо положень академічної доброчесності та їх дотримання. Зокрема, онлайн-зустрічі відбулись на третьому курсі 1.03.2021, на четвертому – 24.03.2021, на п’ятому – 25.03.2021.

Доцент кафедри Готинчан Т.І. пояснила студентам сутність й основні положення академічної доброчесності. Було зазначено, що дотримання правил академічної доброчесності є обов’язковим як для здобувачів освіти, так і викладачів. Порушення правил є несумісним зі званням члена університетської спільноти й основні види академічної відповідальності за порушення встановлені Законом України «Про освіту».

Особлива увага приділялась дотриманню вимог оформлення звітів лабораторних, курсових та дипломних робіт, а також тез та статей на конференції. Студентам повідомлено, що їхні роботи в університеті перевіряють на схожість з джерелами, що опубліковані раніше, як у внутрішній базі, так і з відкритими базами в інтернеті. Наведено приклади роботи програми Unicheck на виявлення модифікацій символів, неналежного оформлення робіт, тощо.

Студенти долучились до обговорення положень академічної доброчесності й активно задавали питання.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності