Перейти до основного вмісту
День ІТ 2024

11 травня 2024 року на кафедрі математичного моделювання відбувся День ІТ. На зустріч завітали учні та батьки, зацікавлені у навчанні на ІТ-спеціальностях, а також вчителі, які підготували призерів відкритої учнівської олімпіади з інформатики

Директор Чернівецького ІТ-кластера Дмитро Шкільнюк розповів про стан ІТ-ринку в Чернівцях та в Україні та перспективи навчання на ІТ-спеціальностях. Про особливості роботи архітектора програмного забезпечення розповів доцент кафедри, Senior Back-End Solution Architect ТОВ «ОСФ Глобал Україна» Микола Горбатенко. Регіональний партнер ІТ-компанії Solvd в Україні Дмитро Цуркан наголосив на важливості технічної та математичної підготовки для ІТ-спеціалістів.  Завідувач кафедри математичного моделювання Черевко Ігор Михайлович розповів про освітні програми, які забезпечує кафедра, міжнародну співпрацю кафедри та участь студентів у міжнародних програмах Erasmus+, а також акцентував увагу на умовах вступу у 2024 році на кафедральні спеціальності. Студент 3 курсу Ковпак Максим, стипендіат академічної стипендії Президента України, та студент 4 курсу Мар'янчук Олександр, член кафедральної команди, яка брала участь у півфіналі світу Міжнародної студентської олімпіади з програмування ACM / ICPC, поділилися своїми здобутками під час навчання та своїм баченням перспектив навчання на кафедрі. Канд. фіз.-мат. наук, асистент кафедри Андрій Дорош провів цікаву вікторину для учасників заходу, де потрібно було проявити логічні навички, знання основ математики та інформатики.

Колективом викладачів кафедри математичного моделювання для учнів середніх навчальних закладів щороку проводиться онлайн-школа з програмування «Інформаційні технології – шлях до майбутнього», яка вже другий рік поспіль завершується проведенням відкритої учнівської олімпіади з інформатики.

Саме на Дні ІТ переможці олімпіади отримали дипломи та подарунки. Дякуємо за підтримку та надання цікавих призів нашим партнерам IT Cluster "Chernivtsi IT Community", Global Staffing Support, Agiliway, Solvd, Yukon Software, SoftServe. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Чекаємо учасників онлайн-школи та дня ІТ на навчання!!!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності