Перейти до основного вмісту
ECODAM-2024

З 11 по 14 червня 2024 року в Яссах (Румунія) проходила міжнародна літня школа «Evolutionary Computing in Optimization and Data Mining (ECODAM)», організована факультетом комп'ютерних наук Ясського університету «А.І.Куза».

Цьогоріч школа проходила вже в сімнадцяте, для магістрантів та аспірантів суміжних з комп'ютерними науками галузей. Участь у школі взяли представниці факультету математики та інформатики:

  • Анастасія Юрійчук, асистентка кафедри прикладної математики та інформаційних технологій;
  • Тетяна Щур, аспірантка кафедри математичного моделювання;
  • Валерія Гаука, студентка І курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти кафедри прикладної математики та інформаційних технологій.

Програма ECODAM-2024 була дуже насиченою. Учасники школи мали змогу послухати лекції відомих дослідників: Kenneth DeJong (Університет Джорджа Мейсона, США), Sorin Istrail (Браунський університет, США), Zbigniew Michalewicz (Університет Аделаїди, Австралія), Irina Mohorianu (Кембриджський університет, Великобританія), Gabriela Ochoa (Університет Стерлінга, Великобританія), Dan Simovici (Массачусетський університет, США), Daniela Zaharie (Західний університет Тімішоари, Румунія). Також відбулась панельна дискусія на тему особливостей наукових публікацій, воркшопи з прикладних задач машинного навчання та презентація результатів наукових досліджень аспірантів.

Анастасія Юрійчук, заступниця деканки ФМІ, аспірантка першого року навчання, представила результати наукового дослідження на тему «Стратегії та практичні підходи забезпечення вебдоступності цифрових ресурсів в ЗВО», що відображає важливість розробки стратегій і методів для забезпечення доступності цифрових ресурсів в освіті. Це дослідження відображає сучасні виклики і можливості у забезпеченні доступності вебресурсів для всіх учасників освітнього процесу, включаючи людей з інвалідністю та різними обмеженнями.

Тетяна Щур, аспірантка другого року навчання, зробила доповідь за тематикою наукового дослідження «Комп’ютерне моделювання динаміки епідеміологічних процесів», проаналізувавши моделі Кермака-Маккендріка і SIR для комп'ютерного моделювання динаміки епідеміологічних процесів.

Участь у літній школі такого рівня дозволяє отримати цінні знання, сприяє отриманню наукового досвіду та обміну думками з фахівцями предметної галузі. Після завершення програми літньої школи студенти отримали відповідні сертифікати учасників Ясської літньої школи ECODAM-2024.

Висловлюємо організаторам та волонтерам щиру вдячність за чудову подію!

Новина з сайту ФМІ

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності